Η Microsoft θέλει να εξαφανίσει τους τοπικούς λογαριασμούς από τα Windows 10.

Το τελευταίο καιρό φαίνεται όλο και πιο πολύ ότι η Microsoft προσπαθεί να αφήσει τους τοπικούς λογαριασμούς στο παρελθόν και να ωθήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν λογαριασμό της Microsoft.

Μέχρι τώρα, κατά την εγκατάσταση των Windows 10, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν να δημιουργήσουν έναν τοπικό λογαριασμό ή έναν λογαριασμό Microsoft.

Ο τοπικός λογαριασμός όμως, είναι συνδεδεμένος μόνο με τον υπολογιστή, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε άλλους υπολογιστές, δεν συνδέεται με το cloud των Windows 10 όπως και με το OneDrive και το Microsoft Store και δεν απαιτεί διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την άλλη πλευρά, ένας λογαριασμός της Microsoft συνδέεται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη και συνδέει τα Windows 10 με όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud της Microsoft, όπως Office, Outlook, OneDrive Xbox κ.λπ.

Η Microsoft δυσκολεύει επίτηδες την δημιουργία τοπικού λογαριασμού

Από τα Windows 10 1903, πολλοί χρήστες πλέον δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν τοπικό λογαριασμό κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης.

Πρόσφατα, η αλλαγή αυτή επεκτάθηκε και στους χρήστες της Ινδίας και της ΓερμανίαςΓια τους συγκεκριμένους χρήστες, ο μόνος τρόπος δημιουργίας ενός τοπικού λογαριασμού κατά τη διάρκεια της ρύθμισης είναι να αποσυνδέσουν τον υπολογιστή από το Internet.

Ακριβώς αυτό! Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή από το Internet για να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης!

Αν δεν θέλετε να αποσυνδέσετε το δίκτυό σας, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν Microsoft λογαριασμό, και τότε (στην επόμενη οθόνη) σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε τοπικό λογαριασμό.

Windows 10 : Τέρμα στην δημιουργία τοπικών λογαριασμών

 

Η Microsoft σας θέλει στο cloud

Καθώς τα Windows 10 εξελίσσονται, όλο και πιο μεγάλο μέρος των online δραστηριοτήτων βρίσκεται στο cloud και στον Microsoft λογαριασμό σας, όπως  το OneDrive, το Office, το Microsoft Store, κ.α.  Μην ξεχνάμε ότι χωρίς Microsoft Λογαριασμό τα Windows 10 δεν είναι τόσο πλούσια.

Για αυτό το λόγο, είναι λογικό η Microsoft να ώθει τους χρήστες προς έναν λογαριασμό της αντί για έναν τοπικό με στόχο την εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών της.

 

Πηγή: secnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ