Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε την Πέισι Πέλοσι για την έναρξη έρευνας εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, αφού αυτός κατηγορείτε ότι προέτρεψε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να διερευνήσει τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν για τις συνδέσεις του γιου του Μπίντεν με μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.

Η Κλίντον, η οποίος ήταν η αντίπαλος του Trump το 2016, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Πελόσι δεν κάνει μια «πολιτική δήλωση» αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζει μια «σκληρή πραγματικότητα».

“Αυτή είναι μια στιγμή απολογισμού, μια ιστορική στιγμή, και είμαι πολύ ευγνώμων για την κίνηση της προέδρου του Κογκρέσου κ. Pelosi”, δήλωσε την Πέμπτη η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο δείπνο για τα 50 χρόνια της NARAL Pro-Choice America σύμφωνα με το Usatoday. Η Κλίντον έλαβε το Βραβείο της NARAL για τα επιτεύγματα της στην ζωή της.

Από την στιγμή της ανακοίνωση του Pelosi, η Κλίντον δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του impeachment.

“Ο Τράμπ θέτει έναν σαφή κίνδυνο για το μέλλον μας, για τη δημοκρατία μας”, δήλωσε η Κλίντον.

Η Κλίντον συνέχισε να επικρίνει το Τράμπ κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών της λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ποιος είναι ο Donald Trump εδώ και καιρό».

“Ξέραμε ότι ήταν ένας διεφθαρμένος επιχειρηματίας που εξαπάτησε τους ανθρώπους”, είπε. «Γνωρίζαμε ότι στην εκστρατεία του κάλεσε ξένους να παραβιάζουν τις εκλογές μας και τώρα γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του ως Προέδρου μας έθεσε σε κίνδυνο όλους μας, θέτοντας τα προσωπικά και πολιτικά του συμφέροντα μπροστά στα συμφέροντα του αμερικανικού λαού. ”

“Ζούμε σε μια κρίση για την δημοκρατία μας”, κατέληξε.

 

Ντοναλτ Τράμπ: Προσπαθούν να με σταματήσουν επειδή παλεύω για εσάς

Την ίδια ώρα ο Ντόναλτ Ντάμπ περνάει στην αντεπίθεση με βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Χαρακτήρισε την δίωξη του ως την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της Αμερικής.

“Θέλουν να σας πάρουν την ψήφο, την κρίση σας, τα πάντα” δήλωσε και συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο μεγαλύτερο κίνδυνο της ιστορίας τους.

 

Παρακολουθείστε όλη την εξέλιξη της πρότασης μομφής εναντίον του Τραμπ εδώ

 

Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφοριακών Συστημάτων. Ιδρυτής του Pressnea.gr