Ο Bernie Sanders, υποψήφιος για το χρίσμα των δημοκρατικών για το 2020, δήλωσε ότι εάν τελικά κερδίσει δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η δέσμευση από τον Sanders αποτελεί μέρος ενός πακέτου μεταρρύθμισης της χρηματοδότησης των κομμάτων που ξεκίνησε ο ίδιος.

Ο Bernie Sanders αυτή την στιγμή ανακάμπτει από καρδιακή προσβολή που είχε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στη Νεβάδα.

Σύμφωνα με το CNN, o Sanders δήλωσε: “Η καμπάνια που χρηματοδοτείται από τους πολίτες αποδεικνύει κάθε μέρα ότι δεν χρειάζονται δισεκατομμυριούχοι και ιδιωτικές δωρεές για να κατέβει κάποιος για πρόεδρος”.

 

Διαβάστε επίσης: Δόθηκε στη δημοσιότητα η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι

 

Επίσης πρόσθεσε: “Έχουμε λάβει περισσότερα χρήματα από περισσότερα άτομα έχοντας πλέον φτάσει σε ποσό ρεκόρ για την αμερικάνικη ιστορία. Καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα, δηλαδή ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ένα διεφθαρμένο σύστημα αν παίρνετε τα χρήματά του”.

Εκτός από τον τερματισμό των εταιρικών συνεισφορών στο καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Sanders ζήτησε να σταματήσει οι εταιρικές δωρεές στη Δημοκρατική Επιτροπή και να ξεκινήσουν εκδηλώσεις για να καλύψουν ατομικές δωρεές οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τα 500 δολάρια.

Επίσης το σχέδιο του περιλαμβάνει την απαγόρευση των διαφημίσεων κατά την διάρκεια των προεκλογικών debates και την θέσπιση κανόνα ο οποίος θα απαγορεύει σε όλα τα πρώην μέλη του Κογκρέσου να αναλαμβάνουν επάγγελμα λομπίστα.

«Όταν κερδίσουμε τον Δημοκρατικό χρίσμα και νικήσουμε τον Donald Trump, θα μεταμορφώσουμε το πολιτικό μας σύστημα, απορρίπτοντας την επιρροή των μεγάλων κεφαλαίων» είπε ο Sanders για το σχέδιο.

Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφοριακών Συστημάτων. Ιδρυτής του Pressnea.gr