Παράταση του lockdown, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου!

Λόγω του συνεχούς υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, το lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα. Σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 721 νέα κρούσματα, 49 νέους θανάτους και 386 άτομα παραμένουν διασωληνωμένοι.

Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί. Άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί η διασπορά σε αυτές τις ηλικίες είναι αρκετά μικρή! Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι «η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση με φυσική παρουσία».

Η απόφαση για το αν θα ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα βασιστεί στα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών. 

Έντονη αντίδραση του εμπορικού κόσμου

Δεν άργησε η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παράταση των μέτρων!

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος».

Ζήτησαν δε την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με την μορφή του click-away και σύντομα με την μορφή του click-in-shop, με σεβασμό πάντα στα υγειονομικά μέτρα.