Τα Θεοφάνεια αποτελούν μια ξεχωριστή εορτή για τον κόσμο της χριστιανοσύνης.

Ωστόσο στις δύσκολες εποχές τις οποίες περνάει η ανθρωπότητα η κοινή γνώμη πιστεύει ότι έπρεπε να παραμεριστούν όπως και με τις άλλες γιορτές, τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Αρκετά επεισόδια, προσαγωγές και ο κίνδυνος για την εξάπλωση του covid-19 τεράστιος.

Τελικά είμαστε μάλλον ένας λαός ο οποίος δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

Όμως οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εγείρουν και άλλα ερωτήματα.

  • Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση μετά από τόσες προσπάθειες , τώρα που επισημαίνει ότι είναι η πιο κρίσιμη στιγμή καθώς είμαστε κοντά στο να προσπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, που λέγεται covid-19, με την έλευση του εμβολίου, να επιτρέπει να γίνονται εορτασμοί για την οποιαδήποτε εορτή;

Ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι τεράστιος, και μετά από τόσο καιρό πλέον τα κρούσματα και οι θάνατοι επιτέλους έχουν μειωθεί.

  • Επίσης ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η εκκλησία [που επίσης έκανε πολλές υποχωρήσεις στα θέματα αυτά] υπολογίζει το κράτος και τη ζημιά που μπορεί να δημιουργήσει σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Σε ένα εγχείρημα που όλοι μας έχουμε βάλει από ένα λιθαράκι με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης του ο καθένας, καθώς και με την απομόνωση και αποξένωση από τους συνανθρώπους μας.

Κλείνοντας ας ελπίσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα επιβραδύνει τον αγώνα μας προς την ελευθερία έναντι του ιού και πως όλοι μας θα κάνουμε ακόμα λίγο υπομονή για να γυρίσουμε στις ζωές μας .

Άλλωστε όπως λέει μια παροιμία ‘τον γάιδαρο φάγαμε , την ουρά θα αφήσουμε;’