Εδώ και τέσσερις μήνες φημολογείται έντονα η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Από το  2020 περιμέναμε την εξίσωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στο στρατό ξηράς με το ναυτικό/αεροπορία. Κάτι που σήμαινε ότι η θητεία θα μεγάλωνε για την πλειοψηφία των στρατεύσιμων.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήγγειλε ότι αυτή η αύξηση θα έρθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, πιθανότατα στην Γ’ ΕΣΣΟ(Μάϊου).

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι φαντάροι θα μπορούν να επιλέξουν να κάνουν συνολικά 9 μήνες στη παραμεθόριο ή ενναλακτικά κάποιους μήνες σε παραμεθόριο και μετά να πάρουν μετάθεση στο τόπο κατοικίας τους φτάνοντας συνολικά τους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Υπηρεσίες στο στρατό: όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Υπενθυμίζεται ότι με το παλιό σύστημα που ισχύει μέχρι και σήμερα οι στρατιώτες υποχρεούνται να υπηρετήσουν 5 μήνες στη παραμεθόριο(εκτος και εάν δικαιούνται κατ’ εξαίρεση μετάθεση ή έχουν καλό “βύσμα”) και έπειτα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μετάθεση.

Στόχος του νέου μέτρου είναι η ενίσχυση των μονάδων του Έβρου και των νησιών που υποστελεχώνονται όχι μόνο εξαιτίας των μειωμένων στρατεύσιμων αλλά και της έντονης βυσματοκρατίας που επικρατεί στον ελληνικό στρατό.