Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας με την αστυνομία δεν έχει προηγούμενο.

Καθημερινά φαινόμενα βίας και καταστολής από την αστυνομία προς τους πολίτες κυρίως με στόχο τους νέους που με πρόσχημα την υγειονομική κρίση έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα.

Πλέον, σχεδόν κάθε μέρα βλέπουμε αστυνομικούς να χτυπούν με βία και μίσος πολίτες και διαδηλωτές δίχως έλεος .

Αυτό μόνο δημοκρατία δεν λέγεται.

Αυτό ονομάζεται αστυνομοκρατία. Που σημαίνει ότι το κράτος χρησιμοποιεί την αστυνομία ως μηχανισμό ελέγχου και καταπίεσης των πολιτών με τρόπο αντισυνταγματικό και βίαιο.

Αρχικά προσέλαβαν χιλιάδες αστυνομικούς για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Στην συνέχεια προσέλαβαν άλλους τόσους για τα πανεπιστήμια χωρίς καν να είναι ανοιχτά.

Τώρα κυκλοφορούν στους δρόμους και απλά χτυπάνε κόσμο χωρίς να συνειδητοποιούν τι κάνουν.

Μεγάλος αριθμός βίντεο έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με περιπτώσεις ωμής βίας από αστυνομικούς απέναντι σε πολίτες που είτε διαδηλώνουν ειρηνικά με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την covid-19, στην Θεσσαλονίκη στην ειρηνική κατάληψη της πρυτανείας ,ή ακόμα και στη διαδήλωση που έκαναν οι δικηγόροι για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Όποιος είδε το βίντεο από τα περιστατικά στην Νέα Σμύρνη πραγματικά θα εξοργιστεί και θα βρίσει τους υποτιθέμενους προστάτες των πολιτών.

Η λέξη βία πραγματικά είναι λίγη για τη συμπεριφορά των αστυνομικών .

Όταν βλέπουμε ότι ένα παιδί είναι κάτω στο πάτωμα, κυκλωμένο από τέσσερις αστυνόμους, και ο ένας από αυτούς τον χτυπάει με τόση μανία λες και του είχε κάνει κάτι προσωπικό, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος.

Το παιδί φώναζε να μην τον χτυπάνε γιατί πονάει και αυτοί συνέχιζαν λες και δεν συνέβαινε τίποτα.

Στις συγκεκριμένες περιστάσεις δεν μιλάμε απλά για μια καταστολή ή για ασφάλεια των ίδιων των πολιτών, αλλά μιλάμε για αυταρχισμό και άμετρη ελευθερία των αστυνόμων με τις ευλογίες της κυβέρνησης κατόπιν εντολής του κ. Χρυσοχοίδη.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες φοβούνται ήδη για την υγεία τους, για τις δουλειές τους, για την ασφάλειά τους .

Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε και μία άλλη πτυχή της κυβέρνησης που σίγουρα (εμείς οι νέοι τουλάχιστον) έχουμε παρατηρήσει αυτόν τον ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης.

Ίσως είναι η πρώτη φόρα που βλέπουμε κυβέρνηση να επιτίθεται στους νέους και νέες του τόπου με αυτόν τον τρόπο.

Πλέον για όλα τα δεινά αυτής της χώρας φταίνε οι νέοι.

Οι νέοι που δουλεύουν για να σπουδάσουν, που πλέον έχουν παρατήσει τη ζωή τους και κάθονται μπροστά από ένα υπολογιστή όλη μέρα για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του πανεπιστημίου μέσω zoom πλέον, και που θα βρουν αστυνομικούς στα πανεπιστήμιά τους όταν με το καλό γυρίσουν.

Όμως υπάρχει μία αιτία για αυτήν την στοχοποίηση των νέων.

Οι νέοι άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν. Θα βγουν στους δρόμους, θα φωνάξουν και θα παλέψουν αν χρειαστεί για το δικό τους μέλλον . Και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να τους το στερήσει καμία δημοκρατία και καμία αστυνομοκρατία, γιατί πολύ απλά οι νέοι έριξαν χούντες και δικτατορίες , έκαναν μάχες για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και για τα ίσα δικαιώματα. Οπότε, όση αστυνομία και να βγει στους δρόμους πάντα οι νέοι θα είναι περισσότεροι και θα διαμαρτύρονται και θα μάχονται για το μέλλον τους.